Despre noi

Noi sântemRădăcini adânci, Valori Eterne

În inima unei regiuni îmbălsămate de istorie și cultură viticolă, în anul 1999, a fost a pusă piatra de temelie a ceea ce avea să devină nu doar o afacere de succes, ci o veritabilă expresie a pasiunii și respectului pentru pământ. Fondată pe principii solide de artă, profesionalism, talent și un profund respect pentru natură, PODGORIA VIN este astăzi un simbol al dedicației neclintite față de calitate și inovație în domeniul viticol.

Noi sântemIstoria noastră

O Viziune Înfloritoare
Visul d-lui Vasile, omul care a stat la temelia fondării Podgoria Vin, a fost întotdeauna să creeze nu doar vinuri de excepție, ci și să transmită o moștenire de respect și iubire pentru natură. Inspirat de peisajele pitorești și de bogăția solului, el a văzut în aceste terenuri nu doar potențialul pentru cultivarea strugurilor, ci și ocazia de a construi ceva durabil, care să unească familia și comunitatea în jurul valorilor comune.

Filozofia noastră

Arta vinificației la Podgoria Vin transcende procesul tehnic; ea este o reflectare a sufletului și a respectului nostru pentru darurile naturii. Fiecare sticlă de vin este o operă de artă, creată cu măiestrie și dedicație, un omagiu adus terroir-ului unic și diversității sale. Profesionalismul și talentul se împletesc în fiecare etapă a procesului, de la selecția manuală a strugurilor până la vinificație și maturare, asigurând că fiecare vin reflectă esența și caracterul locului său de origine.

Angajamentul Nostru

Podgoria Vin a adoptat practici sustenabile, evidențiind un angajament ferm față de protecția mediului și promovarea biodiversității. Integrarea tehnologiilor inovatoare cu metodele tradiționale de cultivare a viței de vie ne permite să onorăm pământul care ne hrănește, asigurând în același timp un viitor prosper pentru generațiile viitoare.

Moștenirea Noastră

Astăzi, Podgoria Vin este mai mult decât o afacere; este expresia unei familii unite de dragostea pentru vin și respectul pentru valorile care ne ghidează. D-l Vasile, cu viziunea și pasiunea sa nesfârșită, continuă să fie sufletul afacerii și al familiei, inspirându-ne pe toți să urmăm visul său inițial.
În fiecare picătură de vin, în fiecare strugure cultivat cu grijă, se regăsește spiritul Podgoria Vin: o dedicare vie față de arta vinificației, profesionalismul fără compromisuri, talentul ce traversează generațiile și un respect profund pentru pământul care ne dăruiește atât de mult.

DescoperăIstoria noastră

Avem o echipă minunată, entuziastă și pasionată de strugurii de vin.

1977
ÎnceputulA fost înființată o mare fabrică de vinuri
1999
Un nou capitolPrivatizarea și începutul modernizării vinăriei
2003
Afacere de familiePrimul sezon de vinificație la o cramă aproape nouă, o afacere de familie
2007
CompetițiiAm primit primele medalii la concursurile internaționale
2019
AcumPrimele sticle, serie de vinuri produse la vinăria Podgoria Vin, din satul Lingura, raionul Cantemir

Viile

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Quis ipsum suspendisse ultrices gravida.

Faceți cunoștință cuEchipa de vinificație

Avem o echipă minunată, entuziastă și pasionată de strugurii de vin.

Acceptă ceea ce îți oferă viața și încearcă să bei din fiecare pahar. Toate vinurile ar trebui degustate; unele ar trebui doar sorbite, dar în cazul altora se bea toată sticla. Podgoria Vin
Credem că cheia succesului în vinificație este munca în echipă, iar noi am adunat o echipă cu experiență și pasiune de neegalat.
Vinificator șef

Vasile Balan

Vinificator

Ana-Maria Balan

brand manager

Dumitrița Balan

Viticultor

Ion Balan